לתפור בובה זה פרוייקט מהיר יחסית עם תוצאה חמודה שמיד מחממת את הלב. מעבר לתרפיה בלתפור זאת גם מתנה מעולה בעיניי שתמיד כייף לתת וכולם ישמחו לקבל.
אחרי כמה ניסיונות וטעויות בתפירת ארנבונים הבנתי מה עובד ומה לא והצלחתי לתפור אותם כמו שצריך. אז הנה הטיפים ששינו לי את חווית התפירה והתוצרים, החומרים שהשתמשתי בהם וקישורים לגזרות שתפרתי מהן.
בחירת הבד-
חשוב שהבד של גוף הבובה יהיה יציב (ולא נמתח), הוא צריך לעמוד בלחץ של המילוי ולכן חשוב שהוא ישמור על צורה. בנוסף, כדאי שהוא יהיה מספיק צפוף כדי שהתפרים גם יעמדו בעומס והבד לא יפרם. את הבובות שלי בחרתי לתפור עם בד פשתן שאחרי שני ניסיונות הבנתי שהוא לא מספיק חזק וצפוף. כדי לתקן את זה ייצבתי אותו עם פליזלין שיתן לו את היציבות הנדרשת.
עם בדים לבגדים אפשר להתפרע. לארנבונים תפרתי אוברולים תואמים מבדי פשתן צבעוניים ולפילונת תפרתי חולצה מבד פוטר וחצאית מבד כותנה.
מילוי הבובה-
אחרי שהבובה תפורה הגיע הזמן למלא אותה במילוי אקרילן. כמות המילוי הנדרשת תמיד הרבה יותר גדולה ממה שחושבים, צריך לדחוס את המילוי עד שבאמת כבר אין מקום לעוד. אם המילוי יהיה דליל הבובה לא תשמור על הצורה ועלולים להיות "גושים" של מילוי שיגרמו למראה לא אחיד.
מילוי אקרילן אפשר לקנות בהרבה מאוד חנויות, גם חנויות חומרי יצירה וגם חנויות עם משלוחים באינטרנט.
עוד טיפ של אלופים-
זה נכון תמיד בתפירה אבל גם אני צריכה שיזכירו לי את זה מידי פעם. לגהץ בכל שלב. בעיקר תפרים של הראש והפנים, גיהוץ התפרים לפי הוראות הגזרה גורם ליציבות ומראה חלק ואחיד יותר ועושה את כל ההבדל.
גזרות לבובות-
שתי הגזרות שקניתי הן גזרות של מעצבות עם מגוון רחב של חיות, ככה שאפשר לבחור כל חיה של המעצבת והטכניקות יהיו מאוד דומות, לשתיהן גם יש מגוון גזרות לבגדים ככה שאפשר להרכיב גן חיות שלם. יש עוד המון מעצבות עם גזרות מהממות, ברגע שנכנסים לזה קשה להפסיק.
אני מקווה שתהנו כמוני מלתפור בובות, תתנו אותן מתנה או תשמרו לעצמכן (את הארנבונים אני לא משחררת ושומרת אותם לי).
אם הטיפים עזרו לכן ספרו לי (: